Tam Organik Denetim İçin Personel Eğitimi


Ankara İl Tarım Müdürlüğü uzmanları, Yenimahalle Belediyesi personeli ve açık pazar yerlerini kontrol eden zabıtalar için, “organik tarım” eğitimi düzenledi. Eğitimde konuşan Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, organik tarımın her geçen gün önemi artan ve insan sağlığı için çok önemli bir tarım çeşidi olduğunu söyledi.

Yenimahalle Belediyesi alanı içerisinde çeşitli organik tarım pazarları bulunduğunu belirten Yaşar, ayrıca Çayyolu’nda ilk organik tarım mağazasının açıldığını bu mağazaların sayısını önümüzdeki dönem daha da artırmak istediklerini kaydetti.

Organik ürünlerin denetimi için Belediye olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Yaşar, “Denetimlerin tam anlamıyla yapıldığını söyleyemem. Avrupa standartlarında denetim yapmayı hedefliyoruz ve personelimizi bilinçlendirmek istiyoruz” dedi.

Yaşar, Yenimahalle Belediyesi olarak organik tarımı desteklemek amacıyla Belediyeye bağlı 11 köye toplam 5 bin meyve fidanı dağıtacaklarını ve bu köylerde organik ürün üretiminin sağlanacağını da söyledi.

Ankara Tarım İl Müdürü Ruknettin Ceyhun da organik ürün konusunda çok büyük bir karmaşa bulunduğunu, pazar yerlerinde pazarcıların ‘’bu hormonsuz’’ diye bağırdığını ve vatandaşın da neye inanacağını bilemediğini, bu nedenle organik ürün adıyla satışı yapılan ürünlerin ilgili mevzuata göre tüketicilere sunulup sunulmadığını denetlemekle görevli belediye personelini bilinçlendirmek istediklerini kaydetti.

Yorumlar

Popüler Yayınlar