Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bunları Yapın


Güzelliğinizi hormonlara borçlu olduğunuzu biliyor musunuz? Bedenimizde var olan ve “hormon” olarak anılan maddeler, genç görünümünüzü sağlıyor. Doğal Ürünler Uzmanı Volkan Kurt, çizgi ve kışıklıkları engelleyen bitkilerdeki doğal hormonların listesini verdi…”

Doğal denge o kadar mükemmel işliyor ki bunlar adeta cildin kendi ürettiği ‘gençlik kremleri’ gibi” diyor Volkan Kurt. Gerçekten de öyle…

Tenimizin, saçlarımızın parlaklığı bu maddelerin vücudumuzda yeterli bulunup bulunmadığına bağlı. Bedenin hormon dengesi bozulduğunda hemen dış görümüne yansıyor. Kadınlarda çok önem taşıyan bu hormonların azalması yüz hatlarında sarkma, gevşeme meydana getirebiliyor. Bu mucize hormonlar azaldığında güzelliğiniz mutlaka etkileniyor.

PÜRÜZSÜZ TENiN SIRRI

Volkan Kurt “Herbalium olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda, birçok bitkide ‘güzelliğin sırrı’ olan bu hormonlar hakkında bilgi ediniyoruz. Sizlerle de bu bilgiyi paylaşmak isterim” diyor ve şu açıklamaları yapıyor:

“Teninizi pürüzsüzleştirmek, kuvvetlendirirmek, yaşlanma ve çevrenin hasar verici etkilerine karşı korumak için bedenin bu çok değerli maddelerini gözünüz gibi korumanız gerekir. Eğer azalmışsa doğadan faydalanarak onlara takviye yapmanız gerekir.

Nasıl mı? Doğadan elde edilen (doğal ürün uzmanları tarafından özellikleri saptanan) bazı bitkiler ve doğal ürünler var! Bunlarda ihtiyaç olan bu hormanlar var! Bitkisel hormonlar, cildin yenilenmesine yardımcı oluyor. Hücre kalitesini yeniden oluşturuyor. Deri üzerinde, hücre yenilemesine hız veriyor. Cildin sertliği ve tonunda gözle görülür bir iyileşme sağlıyor.”

SOYA HÜCRE YENiLER

Bitkisel hormonların sıkılaştırıcı etki sağladığına değinen Volkan Kurt “Yenilenmiş deri gençlikle ışıldar. Yüz hatlarınızı gerer ve yüz ovalinizi şekillendirir. Bitkisel hormonlar sayesinde cildinizi yaşlanmaya karşı korunur. Cildin kan damarları çeperlerini kuvvetlendirir.

Cildiniz daha canlı, gergin, enerjik, güzel ve genç bir görünüme kavuşur” diyor. Gençlik ve güzelliğin sırrının bitkisel kökenli, vücutta östrojen benzeri etki gösteren “fitoöstrojen” olarak adlandırılan bitkilerde bulunduğunu belirten Kurt, bitkisel östrojenler içinde en önemlisinin soya yağı olduğunu vurguluyor. Kadınlarda 35 yaş civarlarında hormonal değişimler başladığının altını çizen Volkan Kurt şu açıklamaları yapıyor: “Ciltte 35 yaşından sonra hücre yapımı hızı düşüyor.

Yağ bezleri daha az çalışıyor. Menapoza giren kadınlar bu tür sorunları sürekli yaşıyor. Bir çok kadın da erken menapozla karşılaşabiliyor. Ya da bazı hastalıklarla bedensel ve tensel olarak yaşlanıyor. Soya’dan ve yabani patatesten elde edilen bitkisel hormonlar kolajen yapımını artırıp, hücre yenilenmesini uyarıyor, cilde güç ve nem veriyor.”

KIRIŞIKLIĞI GİDERENLER

Ciltte azalan hormonlar yaşlanmaya, sarkık görünüme neden oluyor. Hepsinin ilacı keten tohumu.

ŞERBETÇİ OTU

Kırışıklık başgösteren ve canlılığını kaybetmiş ciltler için kullanılan hormonlar bu otta var.

YULAF OTU

Çok önemli bir ot. Akne sorunlarının tedavisinde bir çok sorunu çözüyor.

YEŞİL ÇAY

Maalesef çay ülkesiyiz ama geç keşfettik yeşil çayı. Çağın yeni bir fitoöstrojen kaynağı olan yeşilçay, kadınların evinden eksik olmamalı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar