Organik Tarımda Örnek Olacağız


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek yüksekokulu Organik Tarım bölümü öğrencileri, üretim seralarını ve Toprak kültürünü faaliyete geçirmek için hazırlıkların tamamlandığı belirttiler.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek yüksekokulu Organik Tarım bölümü öğrencileri, üretim seralarını ve Toprak kültürünü faaliyete geçirmek için hazırlıkların tamamlandığı belirttiler. Organik Tarım Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Hamdi Zenginbal öğrencilerimiz çok gayretli bir çalışma sergiliyor bende bunu gördüğüm için zevkle eğitim veriyorum dedi.

Zenginbal, kurdukları bu serada organik tarıma ilk başlama olan topraksız tarım yapmaya gayret göstereceğiz dedi. Zenginbal; İlk etapta geleneksel tarımın bir benzerini yapmakla beraber iyi tarım uygulamasını yapmakla beraber ileriki yıllarda tamamen organik üretime geçiş yapacağız. Tabiî ki torba kültürü hazırladığımız ortamların yetiştiriciliğine Nisan başlangıcında fidelerimizi dikmek sureti ile direkt üretime yönelik çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Zenginbal, bu çalışmalar öncesinde 2009 Ocak 15 ve Şubat başı gibide fidelerimizi dikip Organik üretime başlayacağız dedi. Aynı şekilde hem örtü altı yetiştiricilik yapıp hemde dış ortamda seramızın yanındaki açık alanda sebze yetiştiriciliği yapmayı hedefliyoruz dedi. Açıkta sebze yetiştiriciliği yapmamızdaki gaye ufak aile işletmeciliği şeklinde olan Mudurnu’da tarımda öncülük yapmak hedefimizdir dedi. Açık bahçemizde Roka, Tere, Maydanoz, nane gibi hem tıbbi sebzeler yetiştirmeyi planlıyoruz dedi.

Serada Çilek değiştireceğiz
Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek yüksekokulu Organik Tarım Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr Hamdi Zenginbal Mudurnu’da serada Çilek yetiştireceklerini belirterek, özellikle Mudurnu yöresine uygun farklı Çilek tiplerini de burada yetiştireceğiz dedi.Zenginbal, daha sonraki safhalarda bodur meyvecilik ön safhada olmak sureti ile yetiştiriciliğimizi yaparak bölgeye örnek olmayı hedefliyoruz dedi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar