Organik Fidan Yetiştirilecek



Malatya Organik Tarım A.Ş'nin (MOR TARIM) yıl sonuna kadar 20 bin organik fidan dikeceği bildirildi.


Malatya'da faaliyet gösteren Malatya Organik Tarım A.Ş'nin (MOR TARIM) yıl sonuna kadar 20 bin organik fidan dikeceği bildirildi.

MOR TARIM Yönetim Kurlu Başkanı Ali Dinçarslan, yaptığı yazılı açıklamada, bin 200 dönüm arazi üzerinde yaptıkları organik tarım üretimine bin 400 dönüm arazidaha ilave edeceklerini, yıl sonuna kadar 20 bin ağaca ulaşmayı planladıklarını belirtti.
Malatya'da kayısı fidanları başta olmak üzere profesyonel olarak organik tarım yetiştiriciliğinin yapıldığını bildiren Dinçarslan, ziraat mühendisleri ve zirai danışmanlar gözetiminde laboratuvar testleriyle sürekli kontrol altında tutulan Sütlüca köyü Bindal mevkisindeki arazide ek fidan dikimi için çalışmalara başladıklarını vurguladı.
Şu anda iç pazara yönelik üretim yapan şirketin, gelecek yıllarda ihracat standartlarına uygun üretimler yapacağını ifade eden Dinçarslan, şunları kaydetti:
''Bütün bu çalışmaların yanı sıra süt inekçiliği, pekmez üretimi, balcılık, hayvancılık ve daha birçok tarımsal alanda organik yapılanmayı artıracağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da böyle bir çalışma şimdiye kadar yapılmadı. Bu yatırımın Malatya ve bölgemiz için çok önemli.''
Tarımda markalaşmayı hedeflediklerine işaret eden Dinçarslan, bunun için maddi, manevi bütün imkanlarını seferber edeceklerini bildirdi.
İnsanı ve insan sağlığını esas aldıkları için başarılı üretimler yapacaklarını belirten Dinçarslan, dünyada ve Türkiye'de organik üretime olan talebin arttığını, insanların suni üretimlere değil, organik üretilmiş mamullere yöneldiğini ifade etti.

Yorumlar

Popüler Yayınlar