NİKSAR İLÇEMİZDE “ORGANİK MEYVE ÜRETİCİLER BİRLİĞİ” KURULDU


İlimiz Niksar ilçesinde “Organik Meyve Üreticiler Birliği” adı ile bir birlik kurulmuş ve dosyası 08.09.2009 tarihi itibariyle İl Tarım Müdürümüz Sayın Yaşar KAVAK’ a teslim edilmiştir.

Kurulan bu birliğin amacı; Niksar ilçesinde organik meyve üretmek ve üretilen organik meyveleri tüketiciye sunmaktır.

Niksar İlçe Tarım Müdürü Namık ÖZDÜZGÜN beraberinde İl Tarım Müdürümüz Sayın Yaşar KAVAK’ ı makamında ziyaret eden Organik Meyve Üreticiler Birlik Başkanı Davut YILDIZ;

“Yapılan çalışmalar neticesinde Niksar’ın 14 köyünden 14 çiftçimiz ile Niksar- Serenli beldesinden 26 çiftçimiz yaklaşık 110 adet parselde organik meyve yetiştiriciliği yapmak üzere faaliyete başlamışlardır.

Niksar İlçemizde kurulan “Organik Meyve Üreticiler Birliği” ne üyeliği yapılan 40 adet kurucu Birlik üyesi çiftçi ile Organik tarım İşletmelerine bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla Amasya Gümüşhacıköy İlçesi ile Samsun Çarşamba ilçesine 10.06.2009 tarihinde gezi düzenlenmiş, ayrıca Niksar İlçe Tarım Müdürlüğünce gerekli eğitim çalışmaları da verilmiştir.” Dedi.

İl Tarım Müdürümüz Sayın Yaşar KAVAK ise konuşmasında;

“Bilindiği gibi organik tarım ülkemizde gün geçtikçe gelişmekte önem kazanmakta, buna parelel olarak ilimiz olarak da bu gelişmeleri yakından takip etmekteyiz.”dedi.

Organik ürünlere ve organik tarıma her geçen gün talebin arttığını, buna parelel olarak da ilimiz Niksar İlçemizde faaliyet gösterecek olan “Organik Meyve Üreticiler Birliği”nin kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti ve ülkemize ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayrıca;

Bu kapsamda, Tarımsal Krediler Yönetmeliği esasları dahilinde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 11.07.2002 tarih ve 24812 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” esaslarına göre, organik tarımsal ürünler ve organik tarımsal girdilerin üretimini yapan, ürünü toplayan, işleyen, ambalajlayan, pazarlayan veya yapacak olana müteşebbislere azami 1yıl vadeli işletme kredisi ve azami 3 yıl vadeli yatırım kredisi kullandırılacaktır.

Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarıyla ilgili olarak çiftçilere dekar başına 18 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır.” dedi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar