Manisa’dan Organik Üzümler İhraç Edildi


Bu yıl ilk kez yaş üzüm ihracatına başlayan Salkım Tarım şirketi, geçen haftalarda İngiltere’ye 8 konteyner organik ürünlerini gönderdiklerini söyledi.

MANİSA’da, ilk organik yaş üzüm ihracatı yapan Salkım Tarım San. Tic. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Şafak’a teşekkür plaketi verildi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç’in makamında düzenlenen toplantıya Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
8 konteyner ürün
Kent merkezinde, yaptığı kuru üzüm ihracatıyla adını duyuran, bu yıl ise yaş üzüm ihracatına da başlayan Salkım Tarım San. Tic. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Şafak, geçen haftalarda İngiltere’ye 8 konteyner ürün gönderdiklerini söyledi.
Şafak, “Türkiye, organik yaş üzüm ihracatında çok düşük seviyelerde. İtalya yılda 6 milyar dolarlık kuru üzüm ihracatı yaparken, Türkiye’de bu rakam yılda 150 milyon dolar civarında. Bunu yükseltmek için biz de yaş üzüm piyasasına girerek, bu yıl İngiltere’ye kilosu 2 eurodan sekiz konteyner organik yaş üzüm ihraç ettik. Önümüzdeki yıl yurt dışına bin ton organik yaş üzüm ihraç etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar da, üreticilerin kuru üzüm ihracatının yanısıra organik yaş üzüm ihracatı konusunda çalışmalar yapması gerektiğine inandıklarını belirtti.
Başarıya plaket
Nazım Şafak’ı başarısından dolayı tebrik eden ve plaketini veren Vali Celalettin Güvenç, Manisa’nın tarımsal açıdan potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirterek, “Salkım Tarım, bunun somut bir örneğini gösterdi. Sıkıntılarına çare olmaya hazırız” dedi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar