KKTC'de İlk Organik Ekmek İmal Edildi


Güzelyurt İlçesi Akçay köyünde faaliyet gösteren Ekmek Fabrikası organik ekmek üretti. Tadım Ekmek Fabrikası ( Bekery) sahibi Zeki Keskiner yaptığı açıklamada fabrikanın 2004 yılında faaliyete girdiğini Nohutlu Ekmek, pilavına, hellimli, zeytinli gıda mamulleri ürettiklerini 2008 yılından itibaren normal ekmek ürettiğini söyledi.

1 Aralık tarihi itibariyle Organik ekmek üretmeye başladıklarını söyledi. Kıbrıs ta ilk Organik ekmeği ürettiklerini vurgulayan Keskiner gıdaların doğadaki hali ile işlenmeden posası ayrıştırılmadan tüketildiği takdirde şişmanların zayıflayacağını söyledi.

Keskiner organik tarım ekmeğin özelliklerini şöyle sıraladı:

Yüz de yüz organik ürünün organik olabilmesi için toprağın en az 3 yıl ekilmemiş kullanılacak tohumun organik olması ve gübresi kullanılacak hayvanların suni yem almaması, ekilen yerin çevresinde tarımsal ilaç ve suni gübre kullanımın olmaması gerekiyor. Suni gübre ve tarımsal ilaçlarla üretilen ürün % 70’ten fazla olgunlaşmaz
Organik ürün % 100 olgunlaştığından organizmanın bağışlılık sistemini tam olarak desteklemekte.

Tadım ekmek çok sağlıklı çünkü buğdayı, kepeği ayrıştırılmadan bağırsak sisteminin çalışmasına bire bir yardımcı olmakta.
Tadım ekmek son derece sağlıklı çünkü buğdayın beyaz unu esmer unu, nişastası, irmiği, kepeği ayrıştırılmış
Çok az tuzlu diyet yapanlar ve diyabet, hastaları rahatlıkla tüketilebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar