Denizli Organik Tarım Merkezi


İsrailli işadamları, yüksek teknoloji ile organik tarım ürünleri üretimine yatırım projeleri için bölgede konuyla ilgili araştırmalar yapıyorlar.


Denizli’ye gelen Agro Project Direktörü Dr. Dan Dvoskin ve The Israel Fruit Growers Association Genel Menajeri Ilan Eshel, Denizlili işadamları Seyfi Başer ve Yavuz Başer, AB Danışmanlık A.Ş. Yönetici Ortağı Pars Kutay ve Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever ile birlikte Vali Yavuz Erkmen’i ziyaret etti.
Pilot proje olacak
İsrailli işadamlarının Denizli’de organik tarım alanında yürüttükleri fizibilite çalışmaları hakkında Vali Erkmen’e bilgi veren AB Danışmanlık A.Ş. Yönetici Ortağı Pars Kutay, İsrail’de bazı projeler geliştirdiklerini söyledi. Kutay, yüksek teknolojili organik tarım projesi üretebilmek için müzakereler yürüttüklerini belirterek, “Proje hayata geçtiğinde Denizli ile bölge ekonomisi ve Türkiye için pilot proje olacak” dedi.
Jeotermal enerji
Vali Erkmen, Denizli’de organik tarım ve seracılık yatırımları konusunda örneklerin olduğunu ve son yıllarda bu tür yatırımlara ağırlık verilmeye başlandığını belirterek şöyle konuştu: “Tekstilci arkadaşlarımız veya diğer sektörlerdeki arkadaşlarımız bu konuya son yıllarda çok ağırlık vermeye başladılar. Bu konuya iki yönlü bakmamız gerekiyor. Birincisi organik seracılık olarak, ikincisi de jeotermal enerji olarak. Jeotermal Su ile yapılacak olan biraz daha cazip gibi görünüyor. Denizli her yere yakın lojistik bölge. Bu işbirliği İlimize çok katkı getirecektir.”

Yorumlar

Popüler Yayınlar