Cam Serada Organik Tarım

Ege Bölgesi'nde organik tarımın öncülerinden ve Türkiye'nin en büyük organik tarım yapılan çiftliklerinden birin sahibi olan Gürsel Tonbul, bir yeniliğe daha imza attı. Avrupa standartlarında kurduğu topraklı cam serada organik domates, biber, kabak, patlıcan üretmeye başlayan Tonbul "Çok zahmetli, pahalı ve riskli. Ama sağlıklı bir nesil için yapmak zorundayız'' dedi.Türkiye'de bazı üniversitelerle Akdeniz Bölgesi+ndeki birkaç işletmenin deneme üretimi yaptıkları cam serada organik tarım için Kuşadası'nda da önemli bir adım atıldı. Ege Bölgesi+nde organik tarımın öncülerinden ve `Yerlim' markasıyla Türkiye'nin en büyük organik tarım yapılan çiftliklerinden birin sahibi olan Gürsel Tonbul, bölge için bir yeniliğe daha öncülük ederek cam serada organik tarıma başladı. İlk etapta 15 dekar üzerine kurulu uluslararası standartlarda topraklı cam serada domates, kabak, patlıcan ve biber üretimine başlayan Tonbul ``Kabak, domates ve patlıcan ekili bu serada deneme üretimi yapılıyor. Başarılı olan türlerle üretime geçeceğiz'' dedi.Topraklı cam serada tamamen AB ve uluslararası standartlara uygun, GDO+sus tohum kullanarak organik üretim yaptıklarına dikkat çeken Gürsel Tonbul "Organik tarımın temel esasları, AB yasaları ve Türkiye Cumhuriyeti Organik Tarım Yasası çerçevesinde gerekli tüm usul ve yönetmeliklere uygun tarım yapıyoruz. Tarla ve bahçe tarımında olduğu gibi izinli ve organik üretimde kullanılan girdiler, bitki beslemesinde ve zararlı mücadelesinde organik sertifikalandırılmış, Tarım Bakanlığı izin listesi içinde yer alan sertifikasyon kontrol şirketlerince kullanımına izin verilen girdilerdir. Bu listelerin dışına çıkmayız, çıkamayız. Dünya standartlarında takip edilen bir sistem içinde organik tarıma izin verilen girdiler vardır. Biz de sadece bu listeler ölçüsünde bitki koruma yaparız'' diye konuştu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar