Akçakoca'da Sürdürülebilir Organik Tarıma Geçiş Konulu Panel - Düzce

Akçakoca Belediye Nikah Salonunda düzenlenen panele AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, İlçe Kaymakamı Mehmet Ünal, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, tarım müdürlüğü yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Panelde açılış konuşmasını yapan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Son 30-40 yılda dünyada çok ciddi bir çevre kirlenmesi yaşıyoruz. Geleceğimizi kirletiyoruz. Akçakoca'nın parlayan 3 yıldızı diyoruz. Bunlar Turizm, Üniversite ve sürdürülebilir organik tarım'dır. Organik tarımın oluşmasında çalışmaların sonuna geliyoruz. Bir bölgede organik tarımın oluşturması için doğalgazda büyük katkı sağlayacak. Bu anlamda organik gübre üretimine başladık. 9 ay gibi bir sürede yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Organik tarımın turizme de büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda köylülere çiftçilere büyük katkı sağlayacak" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından panele geçildi. Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Altarnatif Tarımsal Üretim Teknikleri Daire Başkanı Ahmet Bayer, Tarım bakanlığının organik tarıma yaklaşımı ve destekleri, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Necdet Çamaş organik mikrobiyal gübre ile farklı bitkilerde üretim ve fındıktaki sonuçları, BIO-ONE Genel Koordinatörü Dr. Muhlis İlter Ağdağ ise Akçakoca'da tarımsal atıklardan kompost üretimi ve yetiştiricilikte kullanılması konusunda bilgiler verdiler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar