Organik Tarımda ‘Yarımada’ Atağı

Büyükşehir Belediyesi, geleceğe yatırım yapıyor. Seferihisar ve Urla’da organik tarımla, 23 çeşit sebze -meyve üretilecek, yılda 350-400 ton ürün kaldırılacak
...
Bir süre önce, “Sosyo-ekonomik kalkınma için sürdürülebilir bir örnek: Yarımada’da organik tarım” adlı projeyi başlatan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları İZKA Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde; Tarım İl Müdürlüğü, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle yürütüyor. Bugüne dek; Seferihisar’ın Turgut, Ulamış, Orhanlı ve merkezdeki köyleriyle Urla’nın Yağcılar, Özbek, Kalabak, Kuşçular, Zeytinler, Nohutalanı, Kadıovacık, Bademler, Ovacık ve Yenice köylerinde, 57 üretici organik tarıma geçti. Sayının, artması bekleniyor.Köylerimiz kalkınacakTeknik destek vermenin yanı sıra her an üreticinin yanında olan Büyükşehir, ‘organik sebze tohumu’ dağıtımına, Seferihisar’ın Orhanlı Köyü’nden başladı. Belediye bünyesindeki Organik Tarım Birimi yetkililerinin yanı sıra Orhanlı Muhtarı Mehmet Şükrü Ener, Köy-Koop Birliği Başkanı ve Orhanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muhittin Akbulut da organik tarımın yaygınlaşmasının yerel kalkınma açısından önemini vurguladı. Akbulut, “Organik tarım yaygınlaşır ve alıcıya rahat ulaşırsak, çocuklarımız da bu işe devam eder. İstihdamla birlikte köyler de boşalmaz” dedi. Proje kapsamında, Seferihisar’da ve Urla’da 175 dekarda; kabak, barbunya, fasulye, kavun, kereviz, biber gibi 23 çeşit organik sebze üretilecek. Böylece 350-400 ton organik ürün elde edilmesi hedefleniyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar